Kilpailuohje 31.1.2020, MIESTEN FINAALIN ALKAA 13.50

KILPAILUOHJE, PÄIVITETTY MIESTEN FINAALIN ALKAMISAIKA 13.50 JA KUVAUS

PDF-tiedostoSM-Takaa-ajo 2020_k-ohje 31.1.2020.pdf (278 kB)
KILPAILUOHJE, PÄIVITETTY MIESTEN FINAALIN ALKAMISAIKA JA KUVAUS

KILPAILUOHJE 31.1.2020

 

HIIHTOSUUNNISTUKSEN AVOIMET TAKAA-AJON SM-KILPAILUT 2020 KONTIOLAHDEN AH-STADIONILLA; KARSINTA 1.2.2020 KLO 9.30 JA FINAALIT  KLO 13.50

 

1. Kilpailunjohto ja vastuuhenkilöt

                      Kilpailunjohtaja                   Mika Antrela, puh. 0400 606 066

                      Tiedottaja                            Jaakko Hirvonen, puh. 040 7191 615

                      TA                                       Risto Vairinen KontU, puh. 050 3829 383

                      Ratavalvoja                        Jussi Silvennoinen KR, puh. 040 7663 959

                      Ratamestari                        Risto Karjalainen

                      Tuomarineuvosto               Mika Häkkinen Hiiltomiehet, pj

   Tuomas Kotro Kymin Suunnistajat

   Marjut Turunen SK Vuoksi                                           

 

Opastus ja paikoitus           Mauno Lavikainen

Info                                     Tarja Klemetti ja Sointu Hyttinen

Lähtö                                  Mika Nissinen

Maali ja tulospalvelu           Risto Kivinen Result Fellows

Kuuluttaja                           Pertti Ahtiainen KR

Tulostaulu                           Vesa Haarala

Palkintojen jako                  Jere Penttilä, Kontiolahden kunnanjohtaja (miehet)

Palkintojen jako                  Hannele Mikkanen, Liperin kunnanjohtaja (naiset)

Ensiapu                              Jaana Tarkkonen

Tiedotus                              Jaakko Hirvonen ja Sointu Hyttinen

Ravintola                            Mervi Nissinen

Kutsuvieraat                       Mika Antrela

                                                                                                           

Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja erillisohjeita sekä järjestäjien antamia ohjeita.

 

2. Kilpailumaasto ja hiihtourat

Maasto sisältää kohtuullisia korkeuseroja, runsaasti vauhdikkaita luistelu- sekä täydentäviä kelkkauria mäntykangasmaastossa.

 

Alkutalven vähälumisuudesta johtuen osa urista voi olla jäisiä ja roskaisia. Urien ulkopuolella maastossa ei ole juurikaan lunta, joten urien ulkopuolelle ajautuminen voi aiheuttaa loukkaantumisriskin sekä välinerikon. Kilpailijat saavat itse viedä varavälineitä ennen Finaalin lähtöä ampumapaikoille 20 – 30.

 

Karsinnan ja finaalin välissä latukoneella tehdyillä urilla käydään koiravaljakoiden SM-kilpailut, joten varsinkin laskuissa voi esiintyä aurausjälkiä.

 

Karsinnassa luistelu-uraa on 73 % ja kelkkauraa 27 %. Finaalissa luistelu-uraa on 98 % ja kelkkauraa 2 %.

 

Finaalin aikana YLE:n kynäkameralla varustettu hiihtäjä kuvaa kilpailijoiden vauhdikasta etenemistä; sekä kilpailijoiden että kuvaajan on syytä varoa törmäyksiä.

 

3. Kartta

Molemmissa sarjoissa on käytössä hiihtosuunnistuksen tulostekartta 2020 (Grano),

mittakaava 1:7 500 ja käyräväli 5 m. Kartan koko on A4.

 

Rastikoodit ovat tulostettu karttaan rastinumeroiden perään.

 

Karsinnan sekä miesten finaalin kilpailukartat kerätään pois maalissa. Kartat palautetaan kilpailukeskuksessa naisten finaalin jälkeen. Jos haluat, että karttasi lähetetään postitse, jätä infoon nimelläsi ja osoitteellasi varustettu kuori sekä maksu 5 €/lähetys.

 

Maaliviivan ylitys kesken kilpailun on kielletty kilpailuajan nollautumisen vuoksi!!

 

4. Ratojen pituudet sekä osallistujien että rastien lukumäärä

 

Sarja        Osallistujia  Ratapituus km    Rasteja     Nousu m                                                                                          suoraan/lyhintä
                                              reittiä                                                                         

Karsinta

       

H21                   43              2,48/3,45             8                   65

D21                   31              2,34/3,23              8                  60

 

Finaali

 

H21                                       4,05/6,04            13                 165

D21                                      3,83/5,32             11                 145

 

5. Lähtöluettelo ja –ajat

Karsinnan lähtöluettelot sarjoittain ovat tulostaululla sekä kisojen nettisivuilta: http://www.resultfellows.com/2020/kontiolahti/. Karsinnan tulokset, jotka ovat samalla finaalin lähtöajat ilmestyvät tulostaululle välittömästi karsinnan päätyttyä.

                     

6.  Viitoitukset ja niiden värit

Kilpailukeskuksesta on karsinnan lähtöpaikalle viitoitus Swix-viireillä. Finaalien lähtöpaikka on kilpailukeskuksessa. Lähtöpaikalta K-pisteeseen viitoitus on merkitty Start-viireillä sekä kartanvaihtoon ja viimeiseltä rastilta maaliin Swix-viireillä.

 

7.  Kilpailunumerot

Kilpailunumerot hakaneuloineen ja kilpailijan varaama EmiTag-ranneke ovat noudettava infosta lauantaina 1.2.2020 klo 7.30 alkaen. Kilpailunumero kiinnitetään oikeaan reiteen ja kerätään maalissa kilpailun jälkeen pois.

 

Finaalissa on käytössä eri kilpailunumerot, jotka ovat noudettavissa infosta 1.2.2020 klo 11.00 alkaen. Samalla kilpailijalle luovutetaan järjestäjien antama vararanneke, joka kiinnitetään samaan käteen oman rannekkeen kanssa. Kilpailunumero kiinnitetään oikeaan reiteen ja kerätään maalissa pois.

8. Lähdöt

Karsinnan lähtöön on Swix-viireillä tehty viitoitus. Matkaa lähtöön on n. 1.500 m. K-piste on lähtöpiste ja lähdöissä ei ole mallikarttaa.

 

Finaalien takaa-ajolähdöt ovat kilpailukeskuksessa; K-pisteelle (n. 120 m) viitoitus Start-viireillä. Kilpailijat kutsutaan lähtöalueelle 10 minuuttia ennen ensimmäistä lähtöä, kiinnitetään mahdolliset gps-seurantalaitteet ja nollataan molemmat kilpailukortit. Kilpailija ei saa enää poistua lähtöalueelta, mutta voi verrytellä.

Kilpailijan on varmistettava oman EmiTag-kilpailukorttinsa toiminta mallirastilla opastaulun vieressä. Maastoon kilpailija pääsee vain toimivalla lähtöluetteloon merkityllä kilpailukortilla.

Karsinnan ensimmäinen lähtö on klo 9.30 ja kilpailijoiden lähtöväli yksi minuutti. Miesten finaalin takaa-ajo käynnistyy klo 13.50 ja naisten vastaava klo 14.30. Sarjansa voittajasta enemmän kuin viisi (5) minuuttia karsinnassa jääneet lähetetään väliaikalähtönä 15 sekunnin välein.

Karsinnan lähdössä kilpailija ottaa oman sarjansa kartan sille varatusta astiasta 15 sekuntia ennen lähtöä.

Finaalin lähdöissä kilpailijat asettuvat neljään rinnakkaiseen jonoon; ensimmäiseen riviin numerot 1 – 4, seuraavaan 5 – 8 jne. Finaalin lähdöissä järjestäjä antaa kartan käännettynä karttatelineen päälle. Kilpailijan olkapäästä pidetään kiinni lähtöhetkeen saakka, jolloin kilpailija voi lähteä (kartan kääntöpuolella on kilpailijan numero ja lähtöaika).  

 

9. Leimausjärjestelmä

Kilpailuissa käytetään EmiTag -leimausjärjestelmää. Kilpailijalle, joka ei ole ilmoittanut taginsa numeroa varataan vuokraranneke, joka on noudettavissa infosta

hintaan 10 euroa. Kadotetusta tagista peritään 90 €:n maksu. Ilmoitetun EmiTag -rannekkeen muutosmaksu 5 €/muutos. Kilpailija vastaa siitä, että hän käyttää vain hänelle merkittyä toimintakuntoista ranneketta.

 

Finaalin kilpailijoille järjestäjä antaa vararannekkeen kiinnitettäväksi samaan käteen varsinaisen rannekkeen kanssa (rannekkeet ja finaalin kilpailunumerot ovat noudettavissa infosta klo 11 alkaen. Valituille kilpailijoille annetaan finaalin lähdössä gps-laite käytettäväksi.

 

Rastileimauksessa järjestäjä korostaa, että leimasintolppiin ei saa nojata tai ottaa tukea. Leimaus onnistuu leimasinta koskettamatta. Tutustu leimaukseen kilpailukeskuksen mallirastilla. Kilpailuun lainatagilla osallistuja, muista palauttaa ranneke infoon välittömästi kilpailun jälkeen!

 

10. Rastit ja leimaus

Kaikki rastit (finaalissa kaksi leimasinlaitetta/rasti) ovat sijoitettu uran viereen, luistelu-urilla uran molemmin puolin ja kelkkaurilla on vain yksi leimasinlaite/rasti. EmiTag-leimasinlaite on kiinnitetty 120 -130 cm korkeaan puutolppaan, rastilippu on leimasimen alapuolella. Rastikoodit ovat merkitty leimauslaitteeseen sekä rastitolpan kylkeen. Kilpailukeskuksen mallirasti vastaa maastossa olevia rasteja.

 

Molempien sarjojen finaalissa on kartanvaihto, johon tultaessa suoritetaan ensin leimaus ja otetaan sen jälkeen karttatelineestä uusi, omalla kilpailunumerolla varustettu kartta (pienin numero on telineessä kauimmaisena — viimeiseltä rastilta matkaa on telineelle n. 80 m). Kartanvaihdosta K-pisteeseen on viitoitus Swix-viireillä (matkaa K-pisteelle n. 30 m).

 

11. Keskeyttämiset

Keskeyttäneiden on ehdottomasti ilmoittauduttava maalissa.

12. Maali

Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin Swix-viireillä. Kilpailussa ei käytetä maalileimausta, maaliin tulo rekisteröityy EmiTagin kautta maaliviivalla. Maali suljetaan karsinnassa klo 10.35 ja finaalissa klo 15.15.

 

13.Ensiapu

Lääkäripäivystys on Joensuussa Pohjois-Karjalan keskussairaalassa, ensiapupoli-

klinikan puh. 013 171 3300. Ensiaputarvikkeita on saatavissa infosta.

 

14.Käymälät, pukeutuminen, peseytyminen ja suksien huolto.

Käymälät ovat kilpailukeskuksessa.

 

Peseytymiseen suihkut ovat käytettävissä kilpailukeskuksessa.

Kilpailukeskuksessa on rajallisesti tilaa suksien huoltoon. Suksien testausta voi suorittaa karsinnan lähtöön menevällä uralla.

 

15. Palkinnot

         Kilpailujen mitalistit ja plakettien saajat palkitaan välittömästi sarjansa tulosten

valmistuttua kilpailukeskuksen piha-alueella. Sarjojen voittajat palkitaan kunniapalkinnolla (Kupilka-tuotteilla ja kaikki palkitut Rantapirtin ruisleivällä). Palkintojenjaosta ilmoitetaan kuulutuksella.

 

16. Ravintola

Kilpailukeskuksessa myydään molempina päivinä kahvia, virvokkeita ja pientä syötävää. Kilpailukeskuksessa Kontiolahden Urheilijat myy ruoka-annoksia hintaan 7 €/annos.

 

17. Muuta

Ah-stadionilla voi yöpyä matkailuautoissa tai -perävaunuissa.

 

Yöpymisalueen ulkopuolella liikkuminen on ehdottomasti kielletty ennen sunnuntain klo 15.

 

Kilpailualue ja –kartta ovat harjoitteluun käytettävissä sunnuntaina maalin sulkemisen jälkeen. Ratakarttoja voi sunnuntaina viimeisen lähdön jälkeen ostaa 5,00 €/kartta kilpailutoimistosta.

 

Onnistunutta kilpailua toivottaen!

 

LIPERIN TAIMI SUUNNISTUS RY.

TIEDOITUSINFO KELLO 11

 

Finaalin tiedoitusinfo tapahtuu lauantaina 1.2 kello 11 kilpailukeskuksessa kahvion takatilassa karsinta kisan jälkeen. Toivomme jokaisen finaaliin osallistujan tulevan paikalle, käymme siinä finaalin kulkua läpi. Finaali telvisioidaan suorana lähetyksenä.

Tiedoitustilaisuuden pitää ratamestari Risto Karjalainen.