Hiihtosuunnistuksen SM-takaa-ajo 1.2. 2020

PÄIVITETTY MIESTEN TAKAA-AJON FINAALIN ALKAMISAIKA 13.50

Hiihtosuunnistus mukana SM-viikolla — urilla hiihdettiin jo lokakuussa 2019!


Hiihtosuunnistuksen Takaa-ajon SM-kilpailut 2020 käydään talvilajien SM-viikonlopun yhteydessä.Kontiolahden ampumahiihtokeskuksessa lauantaina 1.2. 2020, järjestäjänä toimii Liperin Taimi Suunnistus ry. Kuvasta näkyy hiihtäjän vauhdikas eteneminen kohti ampumahiihtoväelle tuttua seinänousua —ratkaistaanko siinä ensimmäiset hiihtosuunnistuksen takaa-ajon SM-mitalit? TV2:stä sen voi katsoa!


SM-viikonlopun aikana kilpaillaan lajeissa, jotka eivät välttämättä ole suurelle yleisölle tuttuja. Kerta on ensimmäinen, kun suunnistus on mukana SM-viikolla. Samalla hiihtosuunnistusta nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa pitkänä televisiolähetyksenä Ylen kanavilla.


Aloite SM-viikolle osallistumisesta tuli hiihtosuunnistusväeltä, ja koska Suomi järjestää lajin MM-kilpailut talvella 2022, päätimme osallistua Joensuun SM-viikolle. Hiihtosuunnistus sopii erinomaisesti televisointiin. Kesäsuunnistuksesta tutut gps-pallukat toimivat hiihtosuunnistuksessakin ja takaa-ajo kisaformaattina on vauhdikas, kertoo Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki SM-viikon tiedotteessa.

Pääsarjojen SM-kisojen formaattina on Suomessa ennen kokematon takaa-ajokilpailu. Kisa koostuu aamupäivän sprinttimittaisesta karsintakilpailusta ja iltapäivän lyhennetyn keskimatkan pituisesta finaalista, johon lähdetään karsinnan jälkeisessä paremmuusjärjestyksessä. Ensimmäisenä maaliin tullut on Suomen
mestari.

Hiihtosuunnistuksen takaa-ajo 1.2.2020, Liperin Taimi Suunnistus ry

 

 

YHTEYSTYÖSSÄ MUKANA:

 

Käsämän vesiosuuskunta