Hienoja suorituksia ja uusia ennätyksiä hallikauden viimeisissä kilpailuissa

3.4.2019

Lauantaina kilpailtiin maakunnan hallikauden päätöskilpailuissa Joensuussa, kun Mehtimäki Junior Indoor Games kokosi yhteen vajaa sata urheilijaa. Liperin Taimi oli mukana kilpailuissa runsaalla osanotolla. Vaikka kilpailukausi on jo ehtoon puolella, nähtiin kisoissa paljon hienoja suorituksia ja ennätyksiä.

Miesten pituudessa aikuisyleisurheilun pariin löytänyt Teemu Pietarinen sijoittui toiseksi tuloksella 506. Kisa oli Teemun ensimmäinen, mikä lupaa hyvää kesän koitoksia ajatellen.

T15-sarjan edustivat normaalisti T13-sarjassa kisaavat Eena Pesonen ja Sallamari Leskinen. Molemmat nakkasivat 3kg:n kuulan uusiin ennätyslukemiin, Eena jopa pidemmälle kuin 2,5kg:n kuulan. Eena osallistui kilpailuissa myös oman ikäluokkansa 60 metrin aitajuoksuun, tehden myös siinä lajissa uuden ennätyksensä.

T13-sarjassa nähtiin Taimelta isoin osanottajamäärä. Taimea edustivat Eenan lisäksi Elina Ruusuvuosi, Meeri Torssonen ja Sonja Purmonen.Elina hyppäsi toiseksi seiväshypyssä. Tulos 190 on hänen uusi ennätys ja huikea tulos siihen nähden, että tytöllä on allaan kaiken kaikkiaan vasta kaksi seiväsharjoitusta. Uusi ennätys syntyi myös 150 metrillä, jossa Sonjakin juoksi oman uuden ennätyksensä. P13-sarjassa puolestaan Aapo Heikkinen puolestaan kilpaili korkeudessa, 150 metrillä ja 60 metrin aidoissa, joista jälkimmäisessä Aapo sijoittui toiseksi.

P11-sarjassa nähtiin taimelaisittain kisapäivän kovin suoritus. Renne Kankkunen aitoi 60 metrillä voittoon uudella ennätyksellään. Uusi ennätys kirjataan nyt aikaan 10,68, mikä oikeuttaa 5. sijaan hänen ikäluokkansa kauden kotimaisissa tilastoissa. Renne kapusi palkintopallille myös kahdessa muussa lajissaan, sijoittuen kolmanneksi pituudessa ja 150 metrillä. Myös 150 metrin aika 23,95 on Rennen uusi ennätys.

P11-sarjassa kisasi myös vuotta vanhempia vastaan 10-vuotias Matias Pietarinen. Hän sijoittui 60 metrin aidoissa ja pituudessa neljänneksi, tehden molemmissa lajeissaan uuden ennätyksensä. T11-sarjassa puolestaan Venla Pyykkö hyppäsi upeasti toiseksi tuloksella 336, mikä on hänen uusi ennätys. Uusi ennätys syntyi myös 150 metrillä. Tulos 27,06 riitti erävoittoon ja kokonaiskilpailun 4.sijaan.

P9-sarjassa Lauri Pietarinen palasi onnistuneesti kisailemaan. Omia ennätyksiä Lauri tehtaili kaikissa kolmessa lajissaan; korkeudessa, pituudessa ja 150 metrillä. T9-sarjassa vasta 7-vuotias Milja Pyykkö edusti myös edukseen. Uudet ennätykset syntyivät pituudessa, 150 metrillä 60 metrin aidoissa.

Yhteenvetona yleisurheilun hallikausi oli erittäin onnistunut ja menestystä tuli etenkin piirinmestaruustasolla. Viime vuosina lisääntyneet harrastajamäärät näkyvät positiivisena vaikuttajana kilpailijamäärissä ja kilpailutuloksissa.

Kesän kiivas kisakausi kolkuttelee jo nurkan takana ja siihen lähdetään todella odottavin mielin. Ensimmäisen kerran piirinmestaruuksista kisataan 22.4 pääsiäismaanantaina pm-maantiellä Pyhänselässä