Liperin Taimelle 36 mitalia yleisurheilun pm-halleista

21.1.2019

Yleisurheilun piirinmestaruushallikilpailut kilpailtiin Joensuun Areenalla viime viikonloppuna. Kilpailuihin osallistui yli 350 urheilijaa etenkin Pohjois-Karjalan ja sen lähialueiden seuroista. Liperin Taimelta pm-halleihin osallistui 29 yleisurheilijaa, joista jopa 17 saavutti kilpailuista vähintään yhden mitalin.

Etenkin nuorempien sarjoissa Liperin Taimella oli hyvä edustus ja menestystäkin tuli. Tyttöjen 9-vuotiaiden sarjassa Sara Noponen saavutti hopeaa 1000 metrillä ja pronssia 60 metrin aidoissa. Samassa sarjassa Hertta Vatanen nappasi puolestaan pronssia pituudessa ja korkeudessa. 9-vuotiaiden menestystä täydensi Ate Jokinen työntämällä hopeaa poikien kuulassa.

10-vuotiaden poikien sarjaa hallitsi Taimen Matias Pietarinen ottamalla peräti kuusi piirinmestaruutta. Lajeina pituus, 3-loikka, korkeus, kuula, keihäs ja 60 metrin aidat. 3-loikkatuloksellaan (7,27 m) Pietarinen kiilasi Suomen tämän kauden hallikilpailutilastoissa kärkeen ja keihästuloksellaan (21,18 m) kolmanneksi.

P11-sarjassa Renne Kankkunen puolestaan tarjoili kovaa kyytiä juoksemalla ylivoimaiseen voittoon 1000m metrillä. Mitalisaalistaan Kankkunen täydensi piirinmestaruushopealla korkeudessa ja 200 metrillä, sekä juoksemalla pronssia 60 metrin aidoissa. Taimelle toisen piirinmestaruuden P11- sarjassa toi Riko Pippuri kuulantyönnöstä.

P12- sarjassa ei jääty myöskään mitaleitta, päin vastoin. Aapo Heikkinen ja Aleksanteri Sippola saivat molemmat pm-halleista kolme mitalia. Heikikinen aitoi 60 metrillä hopealle sekä saavutti korkeudessa ja 1000 metrillä pronssia. Sippola puolestaan sai pronssia 3-loikasta ja 60 metrin aidoista. Kirkkaimman mitalinsa hän kuitenkin saavutti kuularingissä. Kuulanringin tulos (832) siivitti hänet piirinmestaruuteen ja samalla hallikauden tilastoissa viidennelle sijalle. Kaapo Ikonen lisäsi poikien mitalipottia heittämällä keihäässä pronssille.

Elina Likhanova, Elina Ruusuvuori, Meeri Torssonen ja Sonja Purmonen varmistivat menestyksellään T12-sarjassa etteivät jäisi poikia huonommiksi. Likhanova juoksi ylivoimaiseen piirinmestaruuteen 60 metrillä. Pm-menestystä täydensi piirinmestaruus 200 metrillä ja pituudessa. Hyppypaikalta irtosi vielä pronssi 3-loikasta.

Ruusuvuori puolestaan hyppäsi ensimmäisessä seiväskisassaan pronssille. Yhdessä Torssosen kanssa he jakoivat myös korkeuden pm-pronssin. T12-sarjassa saatiin vielä lisää menestystä, kun Purmonen heitti keihäässä pm-hopealle.

Mitaleja Taimelle toivat myös Petro Ruponen, Ville Mäkinen, Lauri Kainulainen ja Janne Vatanen. P13 sarjassa Ruponen loikki 3-loikassa hienosti pronssille. P14-sarjassa Mäkinen puolestaan hetti keihäässä hopeaa. Pidemmillä juoksumatkoilla parhaimmillaan oleva Kainulainen juoksi piirinmestaruuteen 400 metrillä ja toiseksi 800 metrillä. Kokenut kisakonkari Vatanen juoksi vielä miesten 400 metrillä toiseksi.