Vauhtileikittely

Vauhtileikittelyä voit tehdä monin eri tavoin. Pääasia, että leikitellään eri vauhdeilla ja käytät mukana omaa ja lasten luovuutta. Parhaimmillaan vauhtileikittely on hikinen leikkihetki, joka saa huomaamatta aikaan kehittävän harjoitusvaikutuksena. Pätee niin pienille junnuille kuin aikuisille. Vauhtileikittely ei ole tarkoitettu ryppyotsassa menijöille. Tässä muutama esimerkki, joista voit valita mieleisesi. Tai keksi itse oma ja toteuta se!

• Pihapeli
    • Pelaa noin 5min "rennosti" ja välissä 2min tai 2maalin verran "kovaa", niin että kaikki pelaajat juoksee koko ajan. Sama harjoite toimii keppariradalla. Harjoituksen yhteiskesto 30min.
  • Liikkuminen luonnossa
    • kävele perheen kanssa metsässä noin 30-45min ajan. Jokainen vuorollaan noin 5min välein ottaa noin 10sekunnin spurtin ja muut perheen jäsenet seuraa. Spurtti voi olla lyhyt pätkä ylämäkeen, alamäkeen, oksien yli hyppimistä. Kokeile myös pujottelujuoksua puilla! Viimeinen spurtti koittaa, kun koti on näkyvissä. Ota tasoituslähdöllä kisa kuka on ensimmäisenä kotiovella!
  • Mäkivauhtileikittely
    • kävele/hölkkää maastossa noin 30min. Aina ylämäen tullessa juokse mäen päälle kovaa hyvällä tekniikalla. Vedon jälkeen palauttele niin pitkään että hengitys on tasaantunut ennen seuraava ylämäkeä.
  • 3-2-1
    • 3min kävelyä, 2min hölkkää, 1min reipasta juoksua hyvällä tekniikalla. Yhteensä 30min.