Jousiammunta

Liperin Taimen jousiammuntajaos on toistaiseksi lopettanut toimintansa. Lämpimät kiitokset kaikille toiminnassa mukana olleille!

Olemme Liperiläinen jousiammuntaseura ja toimimme Liperin Taimi ry:n alajaoksena. Liperin Taimi ry on perustettu vuonna 1911 ja jousiammuntajaos vuonna 2004.

Olemme myös Suomen jousiampujainliiton sekä Suomen jousiampujainliiton Itä-Suomen piiri ry:n jäsenseura.

Edustamme kaikissa tapahtumissa ja kilpailuissa Liperin Taimea.

Mistä kaikki on oikein lähtenyt liikkeelle. Ajatuksen äitinä toimi Taimen tuolloinen toimistosihteeri Riitta Tiihonen yhdessä Taimen puheenjohtajan Jouni Hyttisen ja jousiammuntaa harrastaneen Janne Koskelan kanssa. Taimen johtokunta vahvisti virallisesti jaoston perustamisen marraskuun kokouksessaan vuonna 2004. Puheenjohtaja Jouni Hyttinen anoi jaostollemme Suomen jousiampujain liiton jäsenyyttä, jonka saimmekin jo joulukuussa 2004.

Jousiammuntajaoksen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää jousiammuntaa Liperissä. Annamme kaikille halukkaille mahdollisuuden kokeilla jousiammuntaa ja oppia mahdollisimman hyväksi jousiampujaksi. Tähän meillä on todella hyvät mahdollisuudet, sillä meillä on Suomen jousiampujainliiton valmentajakoulutuksen saanut henkilö sekä kaksi koulutettua henkilöä kouluttamaan vasta-alkajia. Lisäksi meillä on Fita-matkat täyttävä ulkoammuntarata, joka on kesäisin rajattomasti ampujien käytettävissä.

Ja missä ollaan nyt. Tällä hetkellä meillä on yhteisessä käytössä yhdeksän eri paunamäärän jousta ja lähes kaikille ampujille sopivia suojavarusteita sekä eripituisia nuolia.

Päivitetty 29.11.2018 TH